Biografie - Wessel - Maas - bassist - brabant - noord-brabant - basgitaar - bas - sessiemuzikant - sessiebassist - Rockacademie - muziek - muzikant - student - Lakland - Läkland - Ibanez - Vintage - SX - Den Bosch - 's-Hertogenbosch - Hertogenbosch - s Hertogenbosch - Tilburg - Fontys - Fontys Hogescholen - opnames - optredens - sessies

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Biografie

Wessel Maas is geboren op 29 augustus 1992, te 's Hertogenbosch.
Op zijn 14e verjaardag is hij begonnen met het spelen van de basgitaar. In die tijd luisterde hij vooral veel naar rockmuziek, van o.a. Muse en Pink.

Toen Wessel begon met de basgitaar, heeft hij ook meteen lessen gevolgd. In het begin was dit bij Jules de Vlam en Nard Koeman (Someday). Bij hen heeft Wessel de beginselen van de basgitaar geleerd.

In 2007 is hij lessen gaan nemen bij stichting De Muzerije in Den Bosch. Hier heeft hij les gekregen van Leon van den Akker.

Met hem heeft Wessel zich twee jaar lang verdiept in de blues.    

Tijdens de middelbare school, waar Wessel de HAVO heeft gedaan, zat hij iedere dag minstens 3 uur muziek te maken. Veel covers, maar ook een aantal composities die hij zelf bedacht.
Begin 2008 stond Wessel voor het eerst op het podium, op een avond van de RockPop Cursus in de W2 in Den Bosch. Hier speelde hij covers van Muse, Jimi Hendrix en anderen.

De hierop volgende jaren heeft Wessel in verschillende coverbandjes gespeeld en op verschillende podia gestaan.
In zijn tijd op de middelbare school heeft hij veel invloeden van hardrock en metal meegekregen.
Eind 2008 is Wessel samen met een aantal mensen uit de omgeving van Den Bosch thrashmetal gaan maken. Het had een aantal raakvlakken met Metallica, maar het was niet echt in een hokje te plaatsen. Na anderhalf jaar is Wessel hiermee gestopt.
Begin 2009 is hij lessen gaan volgen bij jazzbassist Martin Senders.

Toen Wessel in 2009 klaar was met de HAVO is hij meteen aangenomen aan de Fontys Rockacademie in Tilburg, waar hij tot juni 2013 heeft gestudeerd. Hier kreeg hij les van o.a. Charles Nagtzaam, Eric Coenen, Jurre Hogervorst en Johan Jongstra. De tijd aan de Rockacademie heeft alleen maar positieve gevolgen gehad voor zijn skills op de basgitaar.

Nu is Wessel afgestudeerd aan de Rockacademie als sessiebassist. Hij speelt met verschillende bands (o.a. Jane Dare, Kat-Ya en Prezz) en musicals (waaronder Dear Fox, Alice in Wonderland en The Jukebox Boys). Als sessiebassist en als vaste bassist.
Daarnaast geeft Wessel veel les op verschillende muziekscholen en in zijn eigen praktijk.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu